verwendag1

Sintfeest gezinsbond Doorslaar

November...een belangrijke maand voor vele kinderen en dus ook gezinnen, want hij komt bijna Wij maken er in Doorslaar een spetterend feest van!

20131114082407 affiche sintZondag 24 november is het zover, dan doet de Sint zijn intrede in Doorslaar. Ter voorbereiding op dit grote feest worden kleurplaten en uitnodigingen uitgedeeld op de plaatselijke school en bij de leden van onze gezinsbond. Alle leerlingen van de school ontvangen een officiƫle kleurplaat van de sint toegekleefd met een sinterklaaszegel. Deze zegels (3Dstickers) prijken nu nog op menig kinderboekentas, brooddoos of koekendoos. De kleurplaten bevatten ook telkens het logo van de gezinsbond, hetgeen we aanpassen bij iedere activiteit.

De sintbrievendoos wordt aan de school geplaatst, hier kunnen de kinderen hun kleurplaat in deponeren in de hoop iets te winnen op ons grote sintfeest! Al snel komen de inschrijvingen en kleurplaten binnen. Op dit moment zitten we al aan 80 ingeschreven kinderen en dit 9 dagen voor ons evenement. Verder wordt er reclame gemaakt door middel van affiches en kleurplaten bij onze lokale handelaars.

Een ander belangrijk communicatiemiddel van onze gezinsbond is onze facebookpagina. Onze leden zijn hierbij aangesloten en ontvangen ook zo informatie en uitnodigingen voor onze evenementen. Voor ons Sintfeest wordt ook zo heel veel reclame gemaakt. De kleurplaten zijn hier ook online terug te vinden. Ook vind je er heel wat foto's terug van afgelopen activiteiten. Momenteel zijn we met 117 leden op onze facebookpagina. Bij het evenement van ons sintfeest is het ook zeer leuk dat je kan zien wie al zeker zal komen, ook voor onze leden is dit interessant, ze kunnen zien welke ouders, grootouders er nog komen.

Wat staat er nu op het programma voor ons sintfeest?

2 gekke typetjes doen de hele presentatie. We beginnen om 15u met het onthaal. Alle kinderen ontvangen een stickers in de kleur passend bij hun leeftijd en ontvangen een drankbonnetje.De kinderen en ouders nemen vervolgens  hun plaats in voor het podium. Om half 4 is er dan het optreden van een clown. Vervolgens is er de komst van de heilige man, de Sint! We starten eerst met de kleinsten, zij mogen eerst eens bij de Sint en ontvangen een smulzakje met speelgoedje van de zwarte pieten. Ondertussen kunnen de anderen smullen van ons pietenbuffet, voorzien met mandarijntjes, letterkoekjes, chocolade centjes,... Andere kinderen kunnen dan weer het pietenparcours trotseren, een parcours waarbij ze moeten klimmen over de daken, cadeautjes mikken in de schoorsteen,... Na afloop ontvangen ze hiervoor een pietenmedaille. Ook is er de mogelijkheid om een stoomboot of het paard van Sinterklaas te kleuren. Om 18u voorzien we dan nog iets extra voor onze oudste kinderen, dan is er vrij podium. Afhankelijk van het aantal nummers is er nadien nog even kinderfuif tot 19u.

U merkt op, het belooft een heus kinderfeest te worden!!!

Nog een belangrijk weetje, we doen dit sintfeest helemaal gratis. We vinden het belangrijk voor onze leden eens iets terug te doen. Zij komen ook steeds talrijk naar onze betalende activiteiten zoals BBQ, herfstontbijt, op zwier, crea-namiddagen... De Sintactiviteit is ook voor niet-leden! Graag willen we op deze manier onze werking van de gezinsbond eens in de schijnwerpers zetten en ook wat reclame maken. Een ander argument waarom we het gratis doen, is ook omwille van de economische crisis. Als je weet dat je voor sommige sinterklaasshows 29 euro per persoon en dus ook per kind moet neerleggen dan is dit voor grote gezinnen of gezinnen met een beperkter inkomen niet echt haalbaar.

Tal van grootouders komen ook met hun kleinkinderen naar ons feest! Ons feest is dus voor iedereen, jong en oud, groot en klein, arm en rijk, inwoner van Doorslaar of van Elders!

We hebben er met heel het bestuur alvast zin in!!! Volgende week dus meer foto's op onze facebookpagina: gezinsbond Doorslaar.

lees alles in een pdf

sintfeest

  kleurplaat andere gezinnen