verwendag1

Bestuursweekend Reigersnest Gezinsbond Drongen

Met het hele bestuur op weekend om elkaar beter te leren kennen

info bij: Afdeling Drongen, Tania Van Parys, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Omschrijving van de activiteit

Bij de Gezinsbond Drongen is het de traditie om iedere twee jaar met de bestuursploeg en hun gezin op weekend te gaan. De ervaring leert ons dat zo'n weekend de banden versterkt, we leren elkaar op een andere manier kennen en het geeft ons de nodige energie om er als bestuursploeg weer tegenaan te gaan.
Afspraak dit jaar was het Reigersnest in Koksijde, een vakantiehuis van de Gezinsbond.
Ludwine en Eddy namen de praktische regeling van het verblijf op zich. Bestuursleden Anne, Herwig, Luc en Tania zorgden voor de animatie en de invulling van het programma.
Met 39 namen we deel aan het weekend, variƫrend in leeftijd van 5 tot 81 jaar. Het grote leeftijdsverschil zorgde ervoor dat het een hele uitdaging werd een programma op maat samen te stellen.

bestuursploeg

Op vrijdag 19 oktober verzamelden we om 19u in het Reigersnest waar we samen aan tafel gingen. Na een korte avondwandeling brachten we de rest van de avond door in de bar van het centrum.
Op zaterdag trokken we na het ontbijt naar de zee. Eerst gingen we varen met de amfibieboot (uiteraard na het innemen van een dosis Touristil). Lugubere grapjes als 'wie zal nu instaan voor de verdeling van de lidkaarten 2013 als deze boot zinkt', zorgden ervoor dat de sfeer er al meteen goed in zat. Eens terug op het droge, stonden de gocarts ons op te wachten. De minder sportieve bestuursleden zochten wijselijk een plaatsje zonder pedalen, zo konden ze zich laten meerijden zonder zelf te moeten trappen, en gelijk hadden ze. Relax gocart rijden was er echter niet bij, een sprintje hier, een botsinkje daar, maar het was zo plezant!
Na het middagmaal in het Reigersnest ging het richting Oostduinkerke. Daar hadden we afspraak met Ward, die als kenner van de streek voor ons een pittige duinenwandeling had uitgestippeld.
Terug in het Reigersnest, en na het avondmaal, kregen we nog een quiz voorgeschoteld.
Het intelligentieniveau van onze bestuursleden mag er best wezen!
Op zondagmorgen trokken we terug de duinen in voor een wandeling. We liepen af en toe eens verloren, maar wie kan het ons kwalijk nemen, al dat zand lijkt zo op elkaar.
Na het middagmaal in het Reigersnest namen we afscheid, sommigen bleven nog even in Koksijde, anderen gingen huiswaarts.

't Was leuk, en zo deugddoend!