verwendag1

Kinderanimatie namiddag afd. Uitbergen

Kinderanimatie namiddag afdeling Uitbergen.

info bij: afdeling Uitbergen, Nele De Groot, Grote Kouterstraat 16 (0475/601138). Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Omschrijving van de activiteit:

1.  Percussienamiddag voor de kleinsten

Voor kinderen vanaf de derde kleuterklas tot het vierde leerjaar werd een percussienamiddag georganiseerd. Iemand van de organisatie 'Harteklop' kwam de workshop leiden. Er was plaats voorzien voor 15 kindjes en bij de inschrijvingen werd al snel dit aantal bereikt.

De begeleider bracht verschillende percussie-instrumenten mee waarop de kinderen naar hartelust konden trommelen: djembe, conga, tamboerijn, sambaballen etc. In het eerste deel van de namiddag waren er een aantal begeleide oefeningen. Zo mochten de kinderen bijvoorbeeld elk om beurt een ritme slaan dat de anderen moesten volgen of moest er eerst heel stil en dan heel luid getrommeld worden.

Er werd een drankje en een koekje voorzien voor de kindjes en nadien konden de kinderen nog wat experimenteren op de instrumenten.

De kinderen waren zeer enthousiast en de activiteit werd zeer gesmaakt.

2. Survivalnamiddag met de oudere kinderen

survivalVoor de leeftijdsklasse van 9 tot 16 jaar organiseerden we een namiddag avontuur en genieten van de natuur. We deden hiervoor beroep op Arnout Pieters van http://www.arnoutpietersbushcraft.be 

We fietsen samen naar het bos aan de Schelde. Daar leerden we hoe we een shelter kunnen maken om in te overnachten en te overleven. Na de demonstratie moesten de kinderen dit ook zelf doen in kleine groepjes, alleen met de benodigheden die ze in het bos vonden. Tussendoor toonde Arnout verschillende eetbare planten en insecten. De in een blik op een klein vuurtje gebakken pissebedden werden door alle kinderen en begeleiders goed geproefd, een beetje krokant maar wel best smakelijk.

Vervolgens trokken we naar de beek naast het bos. Daar toonde de animator hoe je op verschillende manieren drinkbaar water kan maken. Na het zuiveren was het water uit de beek naast de Schelde perfect drinkbaar.

Tenslotte kwam het leukste: vuur leren maken zonder lucifers of aansteker. Ook hier had Arnout de nodige atributen en truukjes bij zich om het zeer boeiend te maken. De kinderen kregen er de ganse namiddag maar niet genoeg van.