Uit de kluiten gewassen creatief atelier-project voor kinderen !

Info: Afdeling Sint-Niklaas: Marleen Maes, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omschrijving van de activiteit

Wat gebeurt er als je een lumineus maar bij aanvang blijkbaar onrealistisch idee van een bestuurslid van de Gezinbond combineert met de artistieke gedrevenheid van een kunstkring en de gezamenlijke goesting om iets creatief te doen met kinderen ten voordele van Unicef???

KreaVief was geboren….

affiche Kreavief


 

Een project dat ons in de loop van 2011 in de ban hield, ons wakker hield maar ons een bijzondere drive gaf.

 

 

De doelstelling was dat kinderen in het stedelijk museum zouden tekenen en schilderen naar het werk van de lucasgezellen (kunstkring), dit onder begeleiding van de artiesten. De organisatorische kant werd voornamelijk door de gezinsbondleden waargenomen.

Voor de affiche, het ophangen en inkaderen van de kinderkunstwerken stonden de kunstenaars in.

 

 

 

 

Dankzij een projektsubsidie van het stadsbestuur en belangeloze inzet van een aantal mensen konden we er een mooi totaalproject van maken met een vernissage met receptie, een optreden van SZIA (een muziekgroep) en Sean Dhondt, optreden van de Radiateurs, balonnenclown van Crefi, Sinterklaas…

We hebben honderden kinderen kunnen bereiken oa via de scholen, via de academies, vrije ateliers en een workshop met Crefi.  Zij kwamen tekenen op de tentoonstelling en in het nabijgelegen atelier.

kinderen tekenen

 

Al dit werk is opgehangen of gepresenteerd tussen het werk van de kunstenaars in de expositieruimte.

 

 

 

 

 

 

De finissage van de tentoonstelling was dan ook geslaagd. .De werken waren talrijk en prachtig.  Verder ook waardig ingelijst en gepresenteerd. Een deel ervan is geveild (met dank aan de Radiateurs- een improvisatietheatergezelschap). Er werd voor 1000 euro aan kinderkunstwerken verkocht voor Unicef.

finissage

    finissage

Maar het belangrijkste was het mee mogen beleven van al dat plezier van kinderen (waaronder ook uit bijzonder onderwijs) in het tekenen en creeeren en tevens het mogen ervaren van het respect en verwondering van artiesten en volwassenen voor dit werk.