verwendag1.jpg

Draag een komma in je oor - Ad Goos

Ad Goos affiche 16052017

 Op 16 mei 2017, de eerste dag van de Week van de Opvoeding, hebben we Ad Goos uitgenodigd met zijn voorstelling Draag een komma in je oor.

Het thema van de week van de opvoeding 2017 is "opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten..." Maar als dat moeizaam gaat, helpt het als iemand je begeleidt en weer op weg helpt. Kinderen geven je energie én jagen je de gordijnen in. Maar hoe komt dat? Waarom lukt het niet zoonlief te laten luisteren? Of dochter gewoon zus te laten zijn? Elk kind heeft zijn verhaal, eigenaardigheden en manieren om met dingen om te gaan. We denken dat we hen kennen maar toch lukt het soms niet. Ad Goos toont ons een weg langs een verhaal vol ervaring, en met veel komma's want met punten sla je mogelijkheden plat. Welkom!

Gezinsbond SCW Oost-Vlaanderen, de OuderWerking Lagere School (owls) en de ouderraad secundair van het college Paters Jozefieten in Melle nodigen jullie hierbij van harte uit op deze informatieavond met Ad Goos.

Lees meer: Draag een komma in je oor - Ad Goos

Katern 2014-2015: digitaal en op papier op Sprokkels

katern 2014-2015Zoals de traditie het wil, heeft de stuurgroep SCW Oost-Vlaanderen ook dit jaar weer een mooie selectie verzameld met tips voor je afdelingswerking. De katern wordt verspreid vanaf Sprokkels, zondag 9 november 2014 in Wetteren. Via de website zal hij ook digitaal te raadplegen.

Dit jaar zijn er 32 tips voor afdelingsactiviteiten en 7 extra tips voor je SCW-adminsitratie. Een extra reden dus om naar Sprokkels af te zakken en als eerste de nieuwe katern in handen te krijgen!

Met dank aan alle medewerkers die bijdragen leverden!

Download hier de katern (850 kB)

 

Katern: ook jij kan meeschrijven

Elk jaar zorgt de dienst SCW voor een nieuw aanbod aan activiteiten voor je afdeling. Dat zal dit jaar ook niet anders zijn. Er is al heel wat materiaal bijeen gebracht maar wie nog een leuke activiteit kent, mag die nog steeds doorsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De katern zal beschikbaar zijn in het najaar. Op Sprokkels op zondag 24 november in CC De Poort in Wetteren kan je zoals de traditie dat intussen wil, met een aantal van hen kennis maken en contacten leggen.