verwendag4.jpg

Activiteiten - Wijzer

Draaiboek voor het doorgeven van activiteiten die gedeeld kunnen worden met andere afdelingen: gebruik van Google drive.

draaiboekIn 2012 werd door de Provinciale Algemene Vergadering  gekozen om in te zetten op uitwisseling tussen afdelingen en gewesten. De jaarlijkse wedstrijd op Sprokkels is daar een voorbeeld van.

De educatief medewerkers Oost Vlaanderen hebben nu een nieuw systeem in Google drive opgestart om activiteiten, specifiek gericht naar gezinnen met jonge kinderen te delen met andere afdelingen.

De educatief medewerkers coördineren het verzamelen van de informatie over activiteiten. Het uitgangspunt is dat de afdeling die wil meewerken, een zo volledig mogelijke informatie ter beschikking stelt voor de activiteit die men wil indienen: een draaiboek, de uitnodiging, een verslagje, wat foto’s, alle teksten, materiaallijsten, …

Op basis van de “activiteitenwijzer” kan jij aangeven bij welke categorieën je activiteit thuishoort.

De educatieve medewerkers zorgen voor het onderbrengen van die info bij de juiste categorie in Google Drive.

Als je een activiteit hebt bijgedragen, dan zorgen we er graag voor dat je de activiteiten van de anderen kan bekijken en gebruiken naar believen.

Op die manier willen we ervoor zorgen dat we regelmatig nieuwe input krijgen van verschillende afdelingen en dat de andere afdelingen ook met die input aan de slag kunnen. Een win situatie voor iedereen

Ons e-mail adres binnen dit gegeven is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Met dit draaiboek geven we meer info over de manier van werken:

 

Stap 1. Info delen met anderen:

  1. Je geeft aan dat je een activiteit wil delen: wij sturen je een mail met een link naar een online formulier of je klikt hier op de link naar de activiteitenwijzer. Via die activiteitenwijzer kunnen we al een beeld krijgen over de aard van de activiteit en de plaatsen waar we die activiteit kunnen onderbrengen in onze mappenstructuur.

  2. Als je dit formulier hebt ingevuld dan stuur je dit gewoon door.

  3. De knop onder aan het formulier kan je hierbij helpen.Jij kan alle info over die activiteit best al op voorhand verzamelen in één map op je computer.

  4. In de bevestigingsmail die je van ons ontvangt vragen we je ook om alle beschikbare info aangaande de activiteit naar ons te sturen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  5. Als we alle info hebben ontvangen dan plaatsen we alle netjes in de drive structuur en sturen je een link waardoor je alles kan bekijken wat anderen reeds hebben ingestuurd.

  6. Dit biedt jullie de mogelijkheid om even op zoek te gaan naar leuke activiteiten die succesvol waren bij anderen.

 Stap 2. Info opzoeken die anderen hebben geplaatst:

  1. Je logt in met je link die we hebben doorgestuurd.

  2. Je kiest een bepaalde categorie: “doelgroep”, “doelgroepgrootte”, “soort”, “thema” en dan kijk je daar bij een bepaalde subcategorie. In die sub mappen vind je dan opnieuw mappen met daarin de activiteiten die jij en/of anderen hebben geplaatst. Doordat iedereen de “activiteitenwijzer” moet invullen, kunnen wij alles op de juiste plaats onderbrengen.

  3. Je kan een map van een geschikte activiteit downloaden en dan naar hartenlust aanpassen naar je eigen afdelingswerking. Het is wel leuk voor de bijdragende afdeling dat je even laat weten dat je hun activiteit hebt “geleend”.

 

Voorbeeldje van een sub map: Doelgroep > voor een kleine groep (minder dan 20 deelnemers):

 

Hartelijk dank om hieraan mee te werken !

Het provinciaal bestuur van Gezinsbond Oost-Vlaanderen en de educatief medewerkers.

Frank, Gracienne en Marc