verwendag3.jpg

Evenemententent

Gezinsbond Oost-Vlaanderen beschikt over 2 tenten die kunnen gebruikt worden bij evenementen.

De tenten worden ter beschikking gesteld voor afdelings- en gewestelijke activiteiten van de Gezinsbond tegen een vergoeding van € 10.

Waarborg: Bij afhaling wordt een waarborg betaald van € 50 voor een tent (cash).

De tenten kunnen ook met zijwanden voorzien worden.

tent provincie

Klik hier voor het reglement

Invullen agenda

Beste bestuurslid van Gezinsbond,

de bestuursleden die de agenda wensen in te vullen dienen zich eerst te laten registreren, en toegang vragen tot de beheersmodule.
De registratie en toegang moeten gevraagd worden aan de webmaster, deze is te vinden op de Contact-pagina.

Handleiding voor het toevoegen van een activiteit in de agenda.

Merk ook de wisselende foto's in de hoofding, dit zijn nu foto's uit de collectie van de webmaster. Het is de bedoeling dat hier foto's uit Oost-Vlaanderen komen.

Dit kunnen zowel fraaie landschappen als foto's van activiteiten zijn.
De foto's moeten 700 pixels breed op 122 pixels hoog zijn, dit kan met één foto of een collage van van meerdere foto's bekomen worden.
De foto's mogen naar de webmaster gestuurd worden.

Activiteiten - Wijzer

Draaiboek voor het doorgeven van activiteiten die gedeeld kunnen worden met andere afdelingen: gebruik van Google drive.

draaiboekIn 2012 werd door de Provinciale Algemene Vergadering  gekozen om in te zetten op uitwisseling tussen afdelingen en gewesten. De jaarlijkse wedstrijd op Sprokkels is daar een voorbeeld van.

De educatief medewerkers Oost Vlaanderen hebben nu een nieuw systeem in Google drive opgestart om activiteiten, specifiek gericht naar gezinnen met jonge kinderen te delen met andere afdelingen.

De educatief medewerkers coördineren het verzamelen van de informatie over activiteiten. Het uitgangspunt is dat de afdeling die wil meewerken, een zo volledig mogelijke informatie ter beschikking stelt voor de activiteit die men wil indienen: een draaiboek, de uitnodiging, een verslagje, wat foto’s, alle teksten, materiaallijsten, …

Op basis van de “activiteitenwijzer” kan jij aangeven bij welke categorieën je activiteit thuishoort.

De educatieve medewerkers zorgen voor het onderbrengen van die info bij de juiste categorie in Google Drive.

Als je een activiteit hebt bijgedragen, dan zorgen we er graag voor dat je de activiteiten van de anderen kan bekijken en gebruiken naar believen.

Op die manier willen we ervoor zorgen dat we regelmatig nieuwe input krijgen van verschillende afdelingen en dat de andere afdelingen ook met die input aan de slag kunnen. Een win situatie voor iedereen

Ons e-mail adres binnen dit gegeven is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Met dit draaiboek geven we meer info over de manier van werken:

Lees meer: Activiteiten - Wijzer

Provinciale werking

De provinciale werking is er ter ondersteuning van de 9 gewesten en hun afdelingen. De vertegenwoordiging bestaat uit afgevaardigden van de gewesten en de educatieve medewerkers.
Ook SCW heeft zijn plaats in het bestuur.

 

Het bestuur is in handen van de Provinciale Algemene vergadering dat jaarlijks tweemaal vergadert.

 

Vier maal per jaar is er een proviciaal algemene vergadering.

 

Het dagelijks bestuur komt maandelijks samen, behalve in de maanden juli en augustus.

 

 

 

Via het keuzemenu kan u ondermeer de plaatselijke kinderoppasdienst of het secretariaat van uw gemeente vinden, hiervoor gebruiken we de informatie van Gezinsbond nationaal.